2009-03-01 21:09:40• hírek • Szatmar.ro

Az első lépés a történelem felé

Hibátlan büntetőinek köszönhetően a Manchester United nyerte a Ligakupát.

Az angol Ligakupa 49. döntőjére került sor a Wembley teltházas lelátói előtt, melyen a bajnoki listavezető Manchester United és a címvédő Tottenham Hotspurs csapott össze. A londoniaknak ez volt az utolsó esélye, hogy kvalifikálják magukat a következő szezonban az Európai Ligába, míg a manchesteriek szerették volna begyűjteni az idei első hazai trófeájukat.

 

Sir Alex Ferguson tűnt magabiztosabbnak, így Wayne Rooney-t, Gary Neville-t és Edwin van der Sart nem is nevezte a találkozóra. Ott volt viszont Cristiano Ronaldo, aki a találkozó első két lehetőségét jegyezte, valamint a fiatal Gibson, aki követte a portugál példáját. A manchesteri lehetőségek során Nani zárta, ám Gomes kapus most is a helyén volt. A vörösök nagy tempót produkáltak az első fél órában, a Spurs pedig a kontrákban bízott, ám az első lehetőségig majd fél órát kellett várnia, ekkor Bent lövését fogta Foster. Ezt követően kissé visszavett a ManU., komoly helyzet nem is alakult ki a szünetig.

A második félidőt ismét nagy lendülettel kezdte a bajnok, ám most elmaradtak a komoly helyzetek. Egész a 60. percig, amikor Tevez egy méterről a kapu mellé sarkazott. Kevéssel később Foy játékvezető lépett elő főszereplővé, megtagadva egy büntetőt Ronaldónak. A portugál szélső a 93. percben eldönthette volna a találkozó és a trófea sorsát, ám bődületes kapufát rúgott.

A hosszabbításnak már két fáradt csapat veselkedett neki, egyre gyakoribbak voltak a kisebb sérülések, ennek következtében Lennon és az egyik partjelző fel is adta a harcot. Öt perccel a vége előtt esély adódott arra, hogy elkerüljék a hosszabbításokat, ám Foster kapus nem értett egyet a dologgal. Tudta ő jól, hogy miért...

A büntetőket Giggs kezdte és a labda a jobb oldali kapufáról a hálóba került. Őt O'Hara követte, ám lövését Foster védte. Tevez és Corluka nem hibázott, majd Ronaldo sem. Nem úgy Bentley, aki a bal kapufa mellett gurította el...egyenesen a reklámtábláknak. Anderson (fotó) úgy állt a labda mögé, hogy megnyerheti klubjának a trófeát és a fiatal brazil nem hibázott.

A vasárnap esti győzelemmel a Manchester United megtette az első lépést afelé, hogy egalizálja a Celtic Glasgow 1967-es rekordját. Akkor a „kelták" mind a négy megnyerhető kiírást besöpörték - Bajnokcsapatok Európai Kupája, skót bajnokság, Skót Kupa, skót Ligakupa -, ami senki másnak nem sikerült azóta.

Nani, Anderson és Ronaldo ünnepelnek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: